ANP21 nov '12 02:12

Ploumen belooft ondernemers deuren te openen

ANP
ANP

SÃO PAULO (ANP) - Minister Lilianne Ploumen voor buitenlandse handel belooft ondernemend Nederland dat ze zich de komende 4 jaar met hart en ziel inzet om in het buitenland 'deuren te openen, paden te effenen en problemen weg te poetsen'. De bewindsvrouw deed die belofte dinsdagavond (lokale tijd) in de Braziliaanse stad São Paulo tijdens de feestelijke aftrap van de grootste economische missie uit de historie.

,,Ik ben uw grootste fan", vertrouwde Ploumen de meer dan 200 ondernemers en vertegenwoordigers van universiteiten en hogescholen toe die voor zaken naar Brazilië zijn gekomen. ,,Buitenlandse handel betekent binnenlandse banen en daar kunnen er niet genoeg van zijn", aldus de minister. Volgens staatssecretaris Sander Dekker (OCW) treedt de enorme handels- en onderwijsdelegatie in de voetsporen van graaf Johan Maurits van Nassau die al in 1637 in het noorden van Brazilië de Nederlandse belangen verdedigde.

Ook toen al wilden Nederlanders in Brazilië geld verdienen. Hans Biesheuvel, de voorzitter van MKB-Nederland die de missie aanvoert, bedankte de in Brazilië aanwezige prins Willem-Alexander en prinses Maxima voor hun steun en inzet bij het openen van 'Braziliaanse deuren'. Ook Aruba probeert daarvan te profiteren. De Arubaanse minister-president Mike Eman sloot zich daarom dinsdag bij het gezelschap aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen