ANP31 dec '12 17:07

'Kans begrotingsdeal VS meer dan 50 procent'

John Boehner. EPA
John Boehner. EPA

WASHINGTON (ANP) - Diverse Amerikaanse politici hebben zich maandag voorzichtig positief uitgelaten over de begrotingsonderhandelingen. Uiterlijk middernacht (lokale tijd) moet er een akkoord worden bereikt om te voorkomen dat er voor honderden miljarden dollar aan bezuinigingen en salarisverhogingen in werking treden.

Afgevaardigde Chris Van Hollen, die de staat Maryland vertegenwoordigt, schat de kans op een akkoord ,,op meer dan 50 procent'', maar dan moet er volgens hem ,,wel een heleboel goed gaan''. De Republikein John Boehner, die de scepter zwaait in het Huis van Afgevaardigden, zei dat het Huis niet in actie komt tenzij de Senaat met een voorstel komt.

Harry Reid, de voorzitter van de Democraten in de Senaat, zei tegen persbureau Bloomberg ,,hoopvol'' te zijn. ,,Er wordt vooruitgang geboekt. We zijn er nog niet, maar ik hoop echt dat we eruit komen.'' Mitch McConnell, Reids Republikeinse tegenhanger, sprak eerder op de dag met vicepresident Joe Biden, maar gaf geen indicatie over het verloop van die ontmoeting. Zondag liepen onderhandelingen tussen Reid en McConnell op niets uit. Reid zei toen dat beide kampen op belangrijke punten nog ver uit elkaar lagen. McConnell stelde juist dat er geen onoverbrugbare geschilpunten waren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen