ANP14 mrt '12 18:34

Wall Street licht positief

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag licht positieve standen. Beleggers lijken het even rustig aan te doen nadat de Amerikaanse beurzen een dag eerder op de hoogste niveaus in jaren sloten.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent hoger op 13.210 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent op 1398 punten, vlak onder het weerstandsniveau van 1400 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3049 punten.

De winsten van dinsdag waren ingegeven door positieve uitlatingen van de Federal Reserve. Dinsdag nabeurs bracht het stelsel van centrale banken ook de resultaten van de stresstest naar buiten die Amerikaanse financiële instellingen moesten ondergaan. Citigroup was een van de vier financiële instellingen die niet slaagden en zakte 3,1 procent.

Vernietigende brief

Een meerderheid van de Amerikaanse banken, waaronder grote namen als Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan en Goldman Sachs, slaagde wel voor de test. Bank of America was in de Dow-Jonesindex de sterkste stijger met een plus van 4,1 procent. JPMorgan won 0,4 procent.

Goldman Sachs moest ondanks de positieve uitslag een verlies van 3 procent incasseren. Een voormalige medewerker van de bank schreef woensdag in een vernietigende brief in The New York Times dat het enige doel van de bank is om zoveel mogelijk geld te verdienen. De belangen van de klant staan volgens hem op de tweede plaats.

Olie

Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 106,62 dollar per vat. Brentolie daalde 0,2 procent tot 125,92 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,3030, ten opzichte van 1,3035 ten tijde van het slot van de Europese beurzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen