ANP23 apr '12 16:18

Rutte heeft ontslag kabinet aangeboden

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft koningin Beatrix maandagmiddag het ontslag aangeboden van alle ministers en staatssecretarissen. Dat heeft het Kabinet der Koningin maandag meegedeeld. Het staatshoofd heeft de ministers en staatssecretarissen verzocht ,,al datgene te blijven verrichten wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten''.

De officiële mededeling luidt als volgt: ,,Minister-president drs. M. Rutte heeft op 23 april 2012 aan Hare Majesteit de Koningin het ontslag aangeboden van alle ministers en staatssecretarissen, met ingang van heden. Hare Majesteit de Koningin heeft de ontslagaanvraag in overweging genomen en de ministers en staatssecretarissen verzocht al datgene te blijven verrichten wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten.''

Rutte zal dinsdagmiddag in de Tweede Kamer een verklaring afleggen, waarna de Kamer met de premier in debat zal gaan. Op dit moment zitten de fractievoorzitters opnieuw bij Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De belangrijkste vraag die eerst opgelost moet worden is de datum van de nieuwe verkiezingen.

Gerelateerde artikelen