ANP7 aug '12 10:54Aangepast op 7 aug '12 14:17

Boskalis geen mikpunt van justitie in Uruguay

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis is geen doelwit van een justitieel onderzoek in Uruguay. Dat stelde een woordvoerder van de baggeraar dinsdag in een reactie op berichtgeving van RTLZ.

Die meldde eerder op de dag dat er een justitieel onderzoek in Uruguay is gestart naar een dochteronderneming van Boskalis. Een dochteronderneming van het bedrijf zou geprobeerd hebben ambtenaren om te kopen, zodat een baggeropdracht van tientallen miljoenen euro's kon worden binnengesleept.

Volgens de woordvoerder is er echter alleen sprake van een Argentijns onderzoek naar de rol die een Uruguyaanse ambtenaar heeft gespeeld bij de mogelijke aanbesteding van de opdracht. De Uruguyaanse rekenkamer zou eerder ook een onderzoek hebben verricht, zonder op misstanden te stuiten.

De opdracht betreft het uitdiepen en verbreden van een kanaal op de grens van Argentinië en Uruguay. De aanbesteding van de opdracht verloopt zeer moeizaam omdat de buurlanden op gespannen voet staan met betrekking tot de verdeling van de kosten van het kanaal. Boskalis verzorgt al jaren het voortdurende baggeronderhoud aan het kanaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen