ANP15 feb '12 19:48

Griekse president haalt uit naar Schäuble

De Griekse president Carolos Papoulias. EPA
De Griekse president Carolos Papoulias. EPA

ATHENE (AFN) - De Griekse president Carolos Papoulias heeft woensdag fel uitgehaald naar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Die zou zijn neus ophalen voor de zware inspanningen die de Grieken moeten leveren om in de eurozone te mogen blijven. Ook Nederland en Finland kregen een veeg uit de pan.

,,Wie is de heer Schäuble om smalend te doen over Griekenland? Wie zijn de Nederlanders, wie zijn de Finnen?'', aldus het 82-jarige staatshoofd. De drie landen zijn sceptisch over de beloftes van Griekenland om te hervormen in ruil voor meer financiële hulp en zouden nu aansturen op uitstel van de toekenning van het volgende steunpakket. Schäuble zei voor de radio dat Griekenland een ,,bodemloze put'' dreigt te worden.

Papoulias reageerde furieus en zei dat soort taal niet te accepteren van de Duitse minister. ,,Wij hebben altijd met trots gestreden om niet alleen onze eigen vrijheid te verdedigen, maar ook die van Europa'', zei de voormalige verzetsstrijder tijdens een bezoek aan het Griekse ministerie van Defensie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen