ANP9 aug '12 16:58Aangepast op 9 aug '12 18:25

'KPN ontving diverse biedingen op Base'

DEN HAAG (AFN) - KPN heeft verschillende, niet-bindende biedingen ontvangen voor zijn Belgische onderdeel Base. Het Belgische mediaconcern De Persgroep is één van de geïnteresseerden. Dat schrijft persbureau Reuters donderdag aan de hand van anonieme bronnen bekend met het verkoopproces.

Behalve De Persgroep hebben volgens Reuters ook het Belgische kabelbedrijf Telenet en de private investeerders Blackstone, Providence en Cinven een bod gedaan. De verkoop van Base zou volgens dezelfde bronnen 1,4 tot 1,7 miljard euro moeten opleveren.

KPN maakte in april bekend de verkoop van Base te overwegen. Hiermee wil het bedrijf onder meer de schulden terugbrengen, die boven de eigen doelstelling dreigt te komen. KPN zou in september de verkoop willen sluiten. Topman Eelco Blok van KPN gaf eerder aan dat het bod mogelijk niet doorgaat als er geen aantrekkelijk bod komt.

Aansluiting

Telenet wil volgens Reuters de komende weken aansluiting vinden met een van de private investeerders om de kosten te kunnen delen, aldus twee bronnen. Het bedrijf voerde hierover gesprekken met Blackstone, slaagde er niet in om voor de biedingsdeadline van 1 augustus een overeenkomst te sluiten.

KPN weigerde tegenover Reuters commentaar te geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen