ANP16 feb '12 15:54

Wall Street begint vlak

NEW YORK (AFN) - In New York zijn de beurzen donderdag vlak tot licht hoger geopend. Beleggers putten moed uit beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse banen- en huizenmarkt. Een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's en de onzekerheid over het tweede steunpakket voor Griekenland zorgen daarentegen voor terughoudendheid.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 12.797 punten. De S&P 500 noteerde vlak op 1343 punten en technologiebeurs Nasdaq bleef ook ongewijzigd op 2916 punten. Beleggers wachten nog op de Philly Fed-index, een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia, die een halfuur na opening wordt vrijgegeven.

General Motors steeg ruim 4 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De Amerikaanse automaker behaalde in het vierde kwartaal een nettowinst van 500 miljoen dollar (385 miljoen euro), onveranderd ten opzichte van een jaar eerder. Sterke resultaten op de Noord-Amerikaanse markt werden daarbij overschaduwd door teleurstellende cijfers in het buitenland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen