ANP10 aug '12 08:15Aangepast op 10 aug '12 08:54

Fugro voldoet aan eigen verwachtingen

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar aan zijn eigen prognoses voldaan. Dat blijkt uit halfjaarcijfers die het bedrijf vrijdag naar buiten bracht. Fugro kwam met concrete verwachtingen voor heel 2012.

De nettowinst ging op jaarbasis met 15 procent omhoog tot 115,4 miljoen euro en de omzet steeg met 14 procent tot 1,338 miljard euro. In mei maakte Fugro bekend voor de eerste helft van dit jaar op een nettowinst te rekenen van 115 miljoen euro bij een omzet van 1,3 miljard euro.

Analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 1,326 miljard euro en een nettoresultaat van 118 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) van Fugro kwam uit op 172,1 miljoen euro. Hier werd gerekend op 170 miljoen euro.

Aanhoudende groei

Fugro voorspelt voor heel 2012 een omzet van circa 2,9 miljard euro en een nettowinst van minstens 310 miljoen euro. De gemiddelde analistenverwachting voor 2012 ligt op een omzet van 2,95 miljard euro en een nettowinst van 322 miljoen euro.

Volgens Fugro tonen de olie- en gasgerelateerde marktsegmenten aanhoudende groei en zijn de vooruitzichten voor seismisch zeebodemonderzoek robuust voor de tweede helft van het jaar. De aan de mijnbouw en mineralen gerelateerde marktsegmenten tonen herstel in vergelijking met de eerste helft van dit jaar.

Ordeportefeuille

Het bedrijf gaf wel aan dat activiteiten die worden gefinancierd door de publieke sector en overheden in de nabije toekomst verder kunnen verzwakken door de economische crisis. Fugro neemt kostenbesparende maatregelen bij verschillende activiteiten die onder druk staan van de economische omstandigheden.

De orderportefeuille voor de komende 6 maanden staat op 1,289 miljard euro, tegen 1,084 miljard euro vorig jaar. De autonome groei in de orderportefeuille was 4,9 procent op jaarbasis, aldus Fugro.

De autonome omzetgroei in de eerste helft bedroeg 5 procent en 2 procent werd toegevoegd door overnames. Fugro deed in de eerste 6 maanden van dit jaar acquisities in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Hongarije.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen