ANP21 nov '12 08:04Aangepast op 21 nov '12 08:58

Samaras: stabiliteit eurozone in gevaar

EPA
EPA

ATHENE (AFN) - De Griekse premier Antonis Samaras heeft woensdag geklaagd dat de stabiliteit van de eurozone in gevaar wordt gebracht met het uitblijven van een besluit over extra noodkrediet voor zijn land. ,,Onze partners (van de eurogroep en de EU) en het IMF hebben de plicht uit te voeren wat ze zich hebben voorgenomen. Het is niet alleen voor de toekomst van ons land, maar voor de stabiliteit van de eurozone die hier in de komende dagen van afhangt'', aldus de Griekse premier.

Hij reageerde op het afbreken van het overleg over extra noodkrediet aan Griekenland. De ministers van Financiën van de eurolanden staakten in de nacht van dinsdag op woensdag hun overleg zonder tot een akkoord te komen. Ze praten maandag verder.

Een parlementslid van de Griekse oppositiepartij Syriza, Dimitris Papadimoulis zei dat de regering alles doet wat de 'trojka' wil en in ruil daarvoor wordt vernederd. Het is weer uitstel, klaagde Papadimoulis van de radicaal linkse partij Syriza woensdag. Hij betoogde dat dit aantoont hoe fout het beleid van de regering is. Syriza wil van de bezuinigingen af die volgens de trojka, de EU, de ECB en het IMF, nodig zijn om de Griekse economie gezond te maken. De regering van premier Antonis Samaras probeert met zeer bescheiden succes aan de wensen van de trojka te voldoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen