ANP27 dec '12 15:04

'Wall Street opent licht hoger'

NEW YORK (AFN) - Wall Street opent donderdag naar verwachting licht hoger. Beleggers putten moed uit de vroegtijdige terugkeer van president Obama van een vakantie op Hawaii om de onderhandelingen over de begroting te hervatten. De Democraten en Republikeinen moeten elkaar voor 1 januari vinden om te voorkomen dat de Verenigde Staten in de begrotingsafgrond (fiscal cliff) storten.

Minister van Financiën Timothy Geithner leek woensdagavond ruimte te willen creëren voor een tussenoplossing. Hij zei dat de in de afgelopen zomer afgesproken schuldenlimiet op 31 december wordt bereikt en dat hij uitzonderlijke maatregelen zal inzetten om 200 miljard dollar aan tekorten in 2013 te financieren. Vanwege de onzekerheden die de fiscal cliff met zich meebrengt, kon Geithner niet zeggen voor hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn.

Beleggers zullen naast nieuws rond de begroting kijken naar het consumentenvertrouwen in december en een cijfer over de huizenverkoop in november.

De future op de Dow-Jonesindex duidde een half uur voor de opening op een winst van 0,1 procent. De S&P 500 en de Nasdaq openen naar verwachting 0,2 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen