ANP8 mei '12 16:25Aangepast op 8 mei '12 17:01

KPN vindt bod América Móvil te laag

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN vindt dat het bod van 8 euro per aandeel dat de Mexicaanse branchegenoot América Móvil dinsdag aankondigde, het bedrijf ,,substantieel onderwaardeert''. Dat liet KPNdinsdagmiddag weten.

KPN zal het ,,ongevraagde'' bod waarmee América Móvil een belang van maximaal 28 procent wil verkrijgen, wel zorgvuldig bestuderen. Ook zal het de Mexicanen om nadere toelichting vragen. In de tussentijd blijft het bedrijf alle strategische opties onderzoeken.

Het bod van América Móvil, waarvan miljardair Carlos Slim de eigenaar is, ligt 23,5 procent boven de slotkoers van KPN op maandag. Het aandeel is door een lange reeks tegenslagen bij het telecombedrijf weggezakt tot het laagste niveau in jaren, maar schoot dinsdag op de beurs in Amsterdam bijna 20 procent omhoog.

Telefónica

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vindt de 8 euro per aandeel die América Móvil op tafel wil leggen nog steeds een prima bod. ,,Maar je probeert er natuurlijk wat meer uit te halen'', zo verklaarde hij de reactie van KPN.

De kans op een tegenbod acht Versteeg klein. ,,Het kan natuurlijk altijd komen, maar dan zeker niet uit Europa. De meeste telecombedrijven hebben het al moeilijk zat.'' Dat geldt volgens de marktvorser ook voor het Spaanse Telefónica, dat al jaren genoemd wordt als potentiële koper voor KPN.

KPN liet verder weten dat het Goldman Sachs en JPMorgan als financieel adviseurs in de arm heeft genomen. Allen & Overy treedt op als juridisch raadgever. Nadere mededelingen volgen indien daar aanleiding toe is, aldus het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen