ANP10 aug '12 08:49Aangepast op 10 aug '12 09:11

Yahoo schrapt mogelijk aandeelhoudersbonus

EPA
EPA

SUNNYVALE (AFN) - De onlangs aangetreden Yahoo-topvrouw Marissa Mayer heeft de aandeelhouders van het bedrijf tegen zich in het harnas gejaagd. Ze overweegt een beslissing van haar voorgangers terug te draaien om de miljardenopbrengst van de verkoop van het Chinese internetbedrijf Alibaba uit te keren aan de aandeelhouders.

Yahoo maakte donderdagnacht bekend dat Mayer samen met de andere bestuurders de groei- en overnamestrategie tegen het licht houdt. Daaronder valt ook de reorganisatie die onder het vorige bestuur is ingezet. Het bedrijf heeft al jaren moeite om te concurreren met andere internetbedrijven, zoals Google en Facebook en is momenteel bezig met het schrappen van 2000 van de 14.000 banen.

De verkoop van het belang in Alibaba brengt voor Yahoo 6,3 miljard dollar in het laatje. Het merendeel hiervan, wat overblijft na aftrek van belastingen, was bestemd voor de aandeelhouders via de inkoop van eigen aandelen. Het aandeel Yahoo zakte in de fictieve handel nabeurs 5 procent.

Mayer is bepaald niet de eerste bestuursvoorzitter van Yahoo die in aanvaring komt met de aandeelhouders. De twee die voor haar de scepter zwaaiden bij het internetbedrijf, Carol Bartz en Jerry Yang, lagen ook al veelvuldig onder vuur. Laatstgenoemde werd het niet in dank afgenomen dat hij in 2008 een overnamebod van 47 miljard dollar van Microsoft van de hand wees.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen