ANP27 dec '12 11:22

Puinruimen na Sandy goed voor werkgelegenheid

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Orkaan Sandy heeft de werkgelegenheid in de staten New York en New Jersey een flinke impuls gegeven. De storm trok eind oktober over de oostkust van de Verenigde Staten en liet een spoor van vernieling achter. Sindsdien is onder meer een enorme vraag naar meubels ontstaan. Ook bouwbedrijven en loodgieters doen goede zaken.

Michael Guarino, eigenaar van een meubelzaak in Brick, New Jersey kan de vraag niet bijhouden, ondanks werkweken van minimaal 80 uur. Hij verdubbelde zijn personeelsbestand bijna tot 27 man en is van plan nog meer mensen aan te nemen. Daarnaast kocht hij twee extra vrachtauto's en een opslagruimte.

Volgens econoom Bernard Baumohl van Economic Outlook Group is er door Sandy behoefte aan minimaal 30.000 extra bouwvakkers. Hij denkt dat de economische impuls van de herstelwerkzaamheden in de komende 2 jaar zichtbaar wordt en dat er een aanzienlijk herstel in de bouwsector zelf zal zijn in de volgende 6 tot 12 maanden. De hersteloperatie voegt mogelijk 0,4 procent toe aan de economische groei in 2013, verwacht Baumohl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen