ANP16 jun '12 15:46

Monti tegen privatisering staatsbedrijven

MILAAN (AFN) - Mario Monti zet vraagtekens bij het idee om staatsbedrijven te verkopen om de enorme staatsschuld van Italië terug te dringen. Volgens de premier zou de regering daardoor de mogelijkheid verliezen om strategisch industriebeleid te voeren. Ook zou aan de beurs op dit moment weinig op te halen zijn, aldus Monti zaterdag.

In Italië zijn tal van belangrijke bedrijven geheel of gedeeltelijk in handen van de staat, zoals luchtvaartmaatschappij Alitalia, spoorbedrijf Ferrovie dello Stato, het postbedrijf Poste Italiane en de snelwegbeheerder Rete Autostrade Mediterranee.

Monti waarschuwde dat Italië de financieel-economische crisis nog niet heeft overwonnen. ,,Italië heeft zich teruggetrokken van de rand van de afgrond, maar de krater is groter geworden en wij bevinden ons opnieuw in een crisis'', aldus de oud-eurocommisaris, die tevens de portefeuille Economische Zaken en Financiën beheert. Zijn kabinet is met een serie hervormingen bezig. ,,Het wordt een lange en vermoeiende weg'', aldus de premier volgens de krant La Repubblica.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen