ANP16 nov '12 18:35Aangepast op 16 nov '12 20:52

Oranjewoud vergroot winst en omzet

GOUDA (AFN) - Oranjewoud heeft in het derde kwartaal de nettowinst met 35 procent op jaarbasis zien groeien. De omzet nam met 6,1 procent toe. Dat maakte het advies- en ingenieursbedrijf vrijdag bekend.

Daarmee kwam de nettowinst uit op 5 miljoen euro en de omzet op 523,6 miljoen euro. Het ebitda-resultaat daalde met 5,5 procent tot 23,2 miljoen euro. Het bedrijf geeft geen prognose voor het vierde kwartaal.

De orderportefeuille groeide met 10,2 procent op jaarbasis tot 2,47 miljoen euro.

Railinframarkt

Het grootste segment, Railinframarkt, zag de omzet met 10 miljoen euro op jaarbasis dalen tot 177 miljoen euro. Ook het resultaat lag lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt volgens het bedrijf door veel margedruk in Nederland en tegenvallers bij de uitvoering van enkele projecten. De internationale activiteiten ontwikkelen zich echter positief, vooral dankzij een groei in orders uit Zweden.

Het segment Civiele inframarkt presteerde het best met een verdubbeling van de omzet tot 136 miljoen euro en een flinke groei in het ebitda-resultaat van 3,2 miljoen euro tot 5,6 miljoen euro. Hier profiteert het bedrijf van de overname van activiteiten van Ooms en de lucratieve projecten Ondertunneling A2 Maastricht en de A15 Maasvlakte II.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen