ANP23 nov '12 14:27Aangepast op 23 nov '12 17:50

SNS Reaal houdt vast aan koers

UTRECHT (AFN) - SNS Reaal blijft bij zijn eerder afgegeven verklaring dat de bank en verzekeraar later dit jaar of anders begin volgend jaar met oplossingen komt voor de financiële problemen. Dat stelt SNS Reaal naar aanleiding van uitlatingen vrijdag van oud-voorzitter Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hij zei tegen RTLZ dat SNS nog voor Kerstmis nieuwe staatssteun nodig heeft.

Alle opties liggen op tafel en met alle belanghebbenden wordt gesproken, ook de Nederlandse staat, liet SNS op 6 november weten. Door verliezen bij de vastgoedtak slaagt SNS er niet in op eigen kracht genoeg kapitaal bijeen te brengen om de in 2008 ontvangen staatssteun op tijd terug te betalen.

Het bedrijf wilde niet inhoudelijk reageren op de uitlatingen van De Vries, die tegenwoordig bestuursvoorzitter is van het beursgenoteerde beleggingsfonds Value8.

Jeroen Dijsselbloem

Ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en De Nederlandsche Bank wilden niet ingaan op vragen over de kwestie. ,,Daar doen wij geen uitspraken over'', zei een woordvoerder van DNB.

Het aandeel SNS Reaal zakte vrijdag in de middaghandel flink onderuit na het nieuws, tot verlies van 4,5 procent. Voor het eind van de handel herstelde de koers echter al weer wat tot een verlies van 1,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen