ANP8 mrt '12 05:12

Kamer praat over Vestia

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer praat donderdag over de toestanden bij de woningcorporatie Vestia. De organisatie kwam in de problemen doordat zij voor miljarden euro’s aan derivaten bezit. Deze financiële producten verzekeren tegen een toekomstige rentestijging op leningen. De rente is de afgelopen tijd echter gedaald en daarom moet Vestia geld bijstorten.

Vestia kreeg al steun van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw voor ruim 1,5 miljard. Topman Erik Staal vertrok met een vergoeding van ruim 3,5 miljoen euro. Intussen werd duidelijk dat nieuwe Vestiahuurders extra hoge huren te betalen krijgen. Een en ander viel niet in goede aarde.

Woensdag bleek al dat er in de Tweede Kamer een meerderheid is voor een parlementaire enquête naar de hele woningcorporatiesector, die nu al zo lang door incidenten wordt getekend. PvdA, SP en PVV steunden woensdag al een voorstel van het CDA om zo'n onderzoek onder ede te beginnen. De zorgelijke situatie bij woningcorporatie Vestia was voor de CDA-fractie alleen maar de druppel.

Gerelateerde artikelen