ANP5 nov '11 10:58

Schuldencrisis raakt ook Warren Buffett

OMAHA (AFN) - Ook de Amerikaanse superbelegger en miljardair Warren Buffett voelt inmiddels de gevolgen van de schuldencrisis in Europa. Zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway zag de winst in het derde kwartaal met 24 procent dalen tot 2,3 miljard dollar (1,7 miljard euro) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De holding maakte het kwartaalresultaat vrijdagavond nabeurs bekend.

Buffet incasseerde met zijn financiële speculaties op de derivatenmarkt een verlies van maar liefst 1,5 miljard dollar. Daar stond tegenover dat de tientallen dochterondernemingen van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway 3,8 miljard dollar verdienden, een plus van 37 procent.

De 81-jarige miljardair nam in de jaren '60 van de vorige eeuw de kleine textielfirma Berkshire Hathaway over. Met slimme investeringen groeide de firma uit tot een van de rijkste ondernemingen ter wereld. Veel beleggers zien Buffett sindsdien als een soort cultfiguur. Met een geschat vermogen van 39 miljard dollar geldt hij als de op twee na rijkste man ter wereld.

Gerelateerde artikelen