ANP24 dec '12 18:04

Serious Request stevent af op record

ANP Kippa
ANP Kippa

ENSCHEDE (ANP) - Met nog enkele uren voor de boeg bereikte de 3FM-actie Serious Request voor het Rode Kruis maandagavond een mijlpaal. De laatste tussenstand die de dj's in het Glazen Huis vlak voor zessen bekend konden maken bedraagt 8.477.429 euro. Daarmee gaat de publieke popzender zeker de recordopbrengst van 8,6 miljoen euro van vorig jaar breken, voorspelt een woordvoerster van 3FM.

Vorig jaar was de laatste tussenstand rond hetzelfde tijdstip op de slotdag 5.992.772, dus bijna 2,5 miljoen euro lager dan de huidige tussenstand. Om 21.00 uur verlaten Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom na zes dagen non-stop radiomaken hun glazen studio in Enschede en maken ze de eindstand van deze negende editie van Serious Request bekend. Het Rode Kruis besteedt de opbrengst aan de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar zamelden 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin vanuit het Glazen Huis in Leiden ruim 8,6 miljoen euro in voor moeders in oorlogsgebieden.

Actrice Carice van Houten sloot de radiomakers vorige week dinsdagavond op in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Sindsdien hebben de dj's 24 uur per dag verzoekplaatjes gedraaid en niets gegeten. Tijdens het finalefeest in de stad treden dinsdag onder meer The Opposites, Kane, Go back to the zoo, Ilse DeLange en Caro Emerald op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen