ANP9 aug '12 21:34Aangepast op 9 aug '12 22:18

Vlakke standen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - In New York zijn de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag rond de slotstanden van woensdag gesloten. Zwakke macrocijfers uit China voedden de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent (10,45 punten) lager op 13.165,19 punten. De brede S&P 500 steeg een fractie (0,58 punt) tot 1402,80 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent (7,39 punten) tot 3018,64 punten. Voor de S&P 500 was het de vijfde positieve dag op rij.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek donderdag dat de inflatie in het land vorige maand is gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen 2,5 jaar. De dalende inflatie geeft China meer ruimte om de economische groei te stimuleren.

Afwachtend patroon

,,We zitten in een afwachtend patroon. Er komt momenteel geen negatief nieuws uit Europa die de markten kunnen afschrikken en misschien komen die deze maand ook niet gezien de vakantieperiode'', zei een analist in Chicago.

Gunstige macrocijfers gaven de handel wat steun. Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is de afgelopen week licht gedaald. Ook bleek dat het Amerikaanse handelstekort in juni is afgenomen tot 42,92 miljard dollar. Hier werd gerekend op een tekort van 47,5 miljard dollar.

Groothandelsverkopen

De Amerikaanse groothandelsverkopen in juni waren minder gunstig. Ze daalden met 1,4 procent op maandbasis, terwijl op een groei met 0,1 procent was gerekend. Daar stond tegenover dat de groothandelsvoorradenook iets daalden.

Het aandeel van de maker van netwerkapparatuur Cisco Systems steeg met 3,1 procent, nadat Goldman Sachs het bedrijf toevoegde aan zijn favorietenlijst.

De leverancier van verzorgingsproducten Elizabeth Arden voorspelde donderdag sterkere verkopen voor het komende jaar. Het bedrijf hoopt onder meer te profiteren van een speciaal Justin Bieber-parfum. Het aandeel won 13 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen