ANP4 sep '12 16:56

NedCar heropent half jaar eerder dan gepland

EINDHOVEN (AFN) - De NedCar autofabriek in het Limburgse Born heropent een half jaar eerder zijn deuren dan oorspronkelijk gepland. De eerste Mini's van de Duitse automaker BMW rollen al in de tweede helft van 2014 van de band. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) dinsdag bekendgemaakt na overleg met betrokken partijen.

Het Eindhovense industrie- en automotivebedrijf VDL wil NedCar overnemen van de huidige eigenaar Mitsubishi. Vervolgens wil VDL in opdracht van BMW Mini's produceren in Born. De bedrijven leggen de laatste hand aan de contracten die de overname en productie regelen.

,,Dit is weer een stap dichterbij een succesvolle overname van NedCar" zei Verhagen. ,,Het is fantastisch dat er straks weer nieuwe auto’s uit de fabriek komen waarmee we banen voor Limburg en Nederland kunnen behouden."

Eind dit jaar stopt Mitsubishi met het produceren van auto’s in Born. In de circa anderhalf jaar tot NedCar de productie weer opstart, wordt voor medewerkers met hulp van de overheid naar vervangend werk gezocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen