ANP20 aug '12 16:24

OM eist maximale straf voor 'Facebookmoord'

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - Een jaar jeugddetentie en 2 jaar jeugd-tbs. Dat is de maximale straf die de 15-jarige Jinhua K. kan krijgen voor de moord in januari op het Arnhemse meisje Winsie Hau en dat is ook de eis die het Openbaar Ministerie (OM) maandag bij de rechtbank in Arnhem heeft uitgesproken. De officier van justitie acht de moord op het 15-jarige meisje bewezen, net als een poging tot moord op haar vader.

Jinhua K. stak Joyce 'Winsie' Hau op 14 januari neer in de deuropening van haar ouderlijk huis. Ze overleed 5 dagen later in het ziekenhuis aan de verwondingen aan haar hals en hoofd. Haar vader werd in het gezicht en aan zijn handen geraakt door het mes van K., toen hij in een worsteling met hem belandde.

De aanklaagster denkt dat K. de opdracht van Winsie's vriendin Polly W. (16) en diens vriendje Wesley C. (17) om het meisje te doden, heeft uitgevoerd om erbij te horen. Hij werd gezien als een meeloper, en K. zou er veel voor over hebben gehad om tot de vriendengroep van Wesley C. te behoren. De officier gelooft niet dat hij onder bedreiging heeft gehandeld.

K.'s advocate vindt dat hij moet worden vrijgesproken van moord en poging tot doodslag. De aanval op Winsie kan volgens haar ook worden gezien als zware mishandeling met de dood als gevolg.

Gerelateerde artikelen