ANP31 mrt '12 18:08Aangepast op 31 mrt '12 18:36

KPN heeft noodoplossing voor 112-probleem

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - KPN heeft een tijdelijke oplossing bedacht voor de problemen met alarmcentrale 112. De KLPD-alarmcentrale in Driebergen kon zaterdagochtend korte tijd mensen die belden naar 112 niet doorschakelen naar 13 regionale alarmcentrales (in totaal zijn er 21). Toen duidelijk was dat het om een storing ging, werden de telefoontjes omgeleid via een ander netwerk.

Volgens KPN begon de storing om zaterdag rond 7.15 uur. Rond 7.45 uur waren de 112-alarmcentrales weer bereikbaar voor mensen die mobiel belden. Het probleem was hardnekkiger voor mensen die vanaf een vaste lijn probeerden 112 te bereiken. Rond 10.30 uur waren alle alarmcentrales weer bereikbaar, ook voor mensen die vanaf een vaste lijn belden.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. KPN onderzoekt de zaak. Ook kijkt het bedrijf hoe het reguliere netwerk moet worden hersteld. Dat is waarschijnlijk een kwestie van dagen. In de tussentijd let het telecomconcern op dat 112 bereikbaar blijft. Ook heeft KPN intensief contact met het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het ministerie van Veiligheid en Justitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen