ANP16 feb '12 16:50Aangepast op 16 feb '12 19:28

Politie arresteert 25 supporters in Amsterdam

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De mobiele eenheid heeft donderdag aan het einde van de middag charges verricht op de Amsterdamse Wallen waar voetbalfans rondom de wedstrijd Ajax-Manchester United zich hadden verzameld. Zo'n 25 personen, zowel Nederlandse als Britse supporters, werden aangehouden.

De ME kwam in actie op het Oudekerksplein en op de Nieuwmarkt, toen supporters de confrontatie met elkaar zochten. Ze gooiden onder meer over en weer met voorwerpen, aldus een politiewoordvoerster. Rond 17.30 uur keerde de rust terug in de binnenstad. De wedstrijd is om 19.00 uur begonnen in de Amsterdam ArenA.

Het was druk in de binnenstad met supporters. De gemeente heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen omdat ze rekening houdt met confrontaties tussen supportersgroepen. Naar schatting 1000 tot 2500 Britten zijn zonder toegangskaartje naar de hoofdstad gekomen. Ook zouden er ongeveer 100 leden van de harde kern van Manchester United zijn.

Fouilleren

De politie mag iedereen fouilleren in de binnenstad, op de route naar de ArenA en in de omgeving van het stadion. Woensdagavond werd al een groep van 76 Ajax-aanhangers aangehouden op het Marie Heinekenplein, omdat de politie vreesde dat ze het hadden gemunt op Manchesterfans. De ME wist een confrontatie tussen de twee groepen te voorkomen. Even later sloot de politie een groep van 54 Belgen in op het Rembrandtplein. Deze leden van de harde kern van de club Anderlecht zouden zich hebben willen aansluiten bij Ajaxfans.

Verder werden 12 personen aangehouden, zowel Nederlanders als Britten, wegens geweldpleging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen