ANP16 mei '12 08:13

Fornix verwacht verlies

ANP
ANP

LELYSTAD (AFN) - Fornix verwacht dit jaar een verlies te lijden van 150.000 tot 200.000 euro. Dat maakte de onderneming woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Onlangs werd de openbare biedingsprocedure van investeerder Value8 op Fornix afgerond. Value8 liet op 11 mei weten een belang te hebben van 56,09 procent in Fornix.

In de eerste 4 maanden van het jaar waren de inspanningen van Fornix naar eigen zeggen gericht op het minimaliseren van de kostenstructuur en het zoeken naar mogelijkheden om waarde te creëren met de beursnotering.

Waardecreatie

Wat betreft de waardecreatie hebben de inspanningen nog niet geleid tot concrete resultaten, waarbij de marktomstandigheden ,,mogelijk een belangrijke negatieve invloed hebben''.

Concrete cijfers over de eerste 4 maanden van het jaar gaf Fornix niet.

Het bedrijf meldde verder dat per 1 juli een nieuwe topman benoemd zal worden. De naam van de nieuwe bestuurder is nog niet bekend, mededelingen daarover worden voor 1 juli verwacht. De financiële administratie van Fornix zal ook per 1 juli worden ondergebracht bij een externe partij.

Gerelateerde artikelen