ANP19 jan '12 22:24

Banken steunen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn donderdag na een handelsdag zonder grote koersbewegingen met winst gesloten. Financiële fondsen kregen steun van goede bedrijfsresultaten van Amerikaanse banken. Beleggers waren vooral in afwachting van de cijfers van de technologieconcerns Google, IBM, Microsoft en Intel die nabeurs naar buiten komen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag 45,03 punten (0,4 procent) hoger op 12.623,98 punten. De S&P 500 steeg 6,46 punten (0,5 procent) tot 1314,50 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 18,62 punten (0,7 procent) tot 2788,33 punten.

Bank of America en Morgan Stanley brachten voorbeurs resultaten naar buiten. Het aandeel Bank of America klom 2,4 procent. De grootste bank in de Verenigde Staten wist in het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen in winst. Morgan Stanley dook in het afgelopen kwartaal juist in de rode cijfers. Het verlies viel echter veel lager uit dan analisten hadden voorzien. Het aandeel won 5,4 procent.

JPMorgan Chase

Andere financiële fondsen op Wall Street profiteerden van de goede cijfers van hun branchegenoten. Zo won JPMorgan Chase 1 procent, net als Citigroup. Goldman Sachs ging 3,2 procent vooruit.

Beleggers reageerden ook positief op een meevallend cijfer over de uitkeringsaanvragen in de VS. Het aantal aanvragen zakte vorige week naar het laagste niveau sinds april 2008.

eBay

Veilingsite eBay ging 3,4 procent omhoog. Het internetbedrijf maakte woensdag nabeurs bekend dat de winst in het vierde kwartaal van 2011 is verviervoudigd.

Prijsvechter Southwest Airlines noteerde een plus van 3,1 procent. De kwartaalcijfers van de luchtvaartmaatschappij vielen beter uit dan verwacht. Branchegenoten Delta Air Lines en United Continental stegen tot 4,9 procent.

Obligaties

Verder kreeg de handel steun uit Europa, waar Frankrijk en Spanje met succes obligaties veilden. Hierdoor namen de zorgen over de Europese schuldencrisis wat af.

De euro noteerde een stand van 1,2964 dollar. Bij het slot van de beurshandel in Europa was de euro 1,2915 dollar waard. De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 100,45 dollar. Brentolie steeg 0,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen