ANP14 jun '12 15:05

'Wall Street begint vlak'

NEW YORK (ANP) - In New York openen de beurzen donderdag waarschijnlijk vlak. Beleggers blijven op hun hoede nadat de Spaanse 10-jarige rente voor het eerst sinds de invoering van de euro tot boven het kritieke niveau van 7 procent is gestegen. Ook blijven de Griekse verkiezingen boven de markt hangen.

Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt zetten de stemming eveneens onder druk. Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten met 6000 is toegenomen tot 386.000. Economen hadden gerekend op 375.000 aanvragen.

Ook bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in mei is uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis. Economen hadden gerekend op een inflatiecijfer van 1,8 procent. Ten opzichte van april nam het gemiddelde prijspeil met 0,3 procent af. Op maandbasis voorzagen deskundigen een afname met 0,2 procent.

De openingsindicatoren wijzen op een nagenoeg vlakke opening voor de Dow-Jonesindex en een 0,1 procent hogere opening voor de brede S&P 500. De aandelenbeurzen op Wall Street zakten woensdag in de loop van de handelsdag in het rood door de nervositeit over Europa en tegenvallende macrocijfers. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager op 12.496,38 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen