ANP14 mrt '12 08:31

Hunter Douglas voorzichtig over Europa

ROTTERDAM (AFN) - Hunter Douglas blijft voorzichtig over de vooruitzichten voor Europa en Noord-Amerika. Daar zal het economisch klimaat uitdagend blijven totdat de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zich herstellen.

Dat maakte de producent van het bekende merk Luxaflex woensdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. In Azië en Latijns-Amerika verwacht de onderneming aanhoudende groei.

Hunter Douglas behaalde in 2011 een omzet van 2,6 miljard dollar, vergeleken met 2,4 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 142,8 miljoen dollar.

Winst

Onder de streep hield Hunter Douglas 77,5 miljoen dollar over, vergeleken met 152,8 miljoen dollar een jaar terug. Hunter Douglas nam eenmalige herstructuringskosten van 31,4 miljoen dollar, terwijl het resultaat van zijn beleggingsportefeuille 18,6 miljoen dollar negatief was.

In Europa en Noord-Amerika kwam de omzet bij de activiteiten van Hunter Douglas hoger uit, maar was de winst lager. In Latijns-Amerika en Azië stegen zowel de omzet als winst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen