ANP17 feb '12 09:27

'Aegon kan doelen halen'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Aegon is goed op weg om de doelstellingen in Nederland en de Verenigde Staten te halen. De zwakke resultaten in het afgelopen kwartaal kwamen vooral door incidentele kosten. Dat concludeerde analist Lemer Salah van SNS Securities vrijdag.

Aegon boekte vorig kwartaal drie kwart minder winst dan een jaar eerder. Met 81 miljoen euro lag de winst aanzienlijk lager dan verwacht. Dit kwam vooral door de afschrijvingen van in totaal 194 miljoen euro die werden doorgevoerd.

Volgens Salah komen die afschrijvingen in 2012 niet terug. Na de reorganisatie is het bedrijf in een goede positie om de doelen in de VS en Nederland te halen, stelde hij. Komend jaar hebben de Nederlandse en de Britse markt wel aandacht nodig, om de inkomsten te verbeteren. De Amerikaanse markt zal geleidelijk verbeteren, schat de analist.

Vrijdag om 9.18 uur was het aandeel Aegon met een winst van 3 procent tot 3,84 euro de sterkste stijger in de AEX-index. De hoofdgraadmeter van de Amsterdamse beurs stond op dat moment 0,7 procent in de plus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen