ANP6 aug '12 15:40Aangepast op 6 aug '12 16:00

Storing in waarschuwingslichten Ketelbrug

LELYSTAD (ANP) - De Ketelbrug bij de A6 tussen Lelystad en Emmeloord kampte maandagmiddag met een storing, waardoor de waarschuwingslichten niet uit wilden. Agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) regelden het verkeer op de snelweg, waardoor het oponthoud meeviel. Dat zei een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De waarschuwingslichten knipperden sinds kwart voor twee onafgebroken en moesten door een monteur handmatig worden uitgezet. Het autoverkeer ondervindt sindsdien geen hinder meer. Omdat de storing zelf nog niet is verholpen, zal de brug in ieder geval tot na de spits gesloten zijn voor het scheepsverkeer. De monteur zoekt ondertussen verder naar de oorzaak van de storing.

De Ketelbrug kampte in het verleden al vaker met storingen in het waarschuwingssysteem. Zo wilden in oktober vorig jaar de slagbomen niet meer omhoog, waardoor er lange files ontstonden. Die storing was voor de toenmalige burgemeester van Urk, Jaap Kroon, zelfs reden om zijn onvrede te uiten en te pleiten voor een tunnel in plaats van de geplaagde brug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen