ANP14 jun '12 08:27

Japanse beurs sluit lager

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is donderdag licht lager gesloten. Beleggers waren nerveus over de naderende Griekse verkiezingen op zondag en over mogelijke verdere afwaarderingen van de kredietstatus van Spanje. Ook werd gewacht op een nieuwe obligatieveiling van Italië. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8568,89 punten.

Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde de waardering van Spanje woensdag met drie stappen en waarschuwde voor mogelijke verdere afwaarderingen. De afwaardering is het gevolg van het Spaanse verzoek om noodsteun voor zijn banken. In Japan had de negatieve stemming geen effect op de noodlijdende chipmaker Renesas Electronics. Het aandeel steeg bijna 15 procent op berichten dat het bedrijf een banklening heeft zeker gesteld.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook overwegend verliezen zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,7 procent in de middaghandel en in Sydney daalde de All Ordinaries 0,5 procent. In Seoul won de Kospi daarentegen 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen