ANP30 nov '12 15:08Aangepast op 30 nov '12 15:26

Van Bommel en Mertens onzeker bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Dick Advocaat moet afwachten of hij zaterdag in de topper tegen Ajax kan beschikken over aanvoerder Mark van Bommel en Dries Mertens. Beiden sloegen uit voorzorg de training van vrijdag op De Herdgang over. ,,We kunnen het zaterdag pas beslissen. Je moet wel fit genoeg zijn om zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen'', zei Advocaat.

Aanvaller Mertens, dit seizoen al goed voor zeven doelpunten en acht assists, heeft last van zijn lies. Op een MRI-scan kwam echter geen schade aan het licht. Jetro Willems is hersteld van een blessure aan zijn lies en keert tegen Ajax terug in de basis.

Advocaat kan geen beroep doen op Erik Pieters en Ola Toivonen, die al lange tijd geblesseerd aan de kant staan. Pieters heeft de training inmiddels hervat en werkt voorzichtig toe naar zijn rentree. PSV verwacht Toivonen in de tweede helft van het seizoen terug.

PSV gaat na 14 wedstrijden aan kop in de eredivisie met 33 punten, op 2 punten gevolgd door FC Twente en Vitesse. Ajax staat vierde op 6 punten van de Eindhovenaren. ,,Het wordt heel interessant, maar geen cruciaal duel'', meent Advocaat. ,,De competitie duurt namelijk nog lang.''

Gerelateerde artikelen