ANP24 dec '12 22:09

Kersttoespraak koningin Beatrix al te zien

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De kersttoespraak van koningin Beatrix is al te zien op internet. Dat is maandag ontdekt door te spelen met de datum op een server van de overheid. Ontdekker en internetmarketeer Anne Jan Roeleveld meldde dit op Twitter.

De toespraak draait om het thema vertrouwen. De koningin heeft de toespraak enkele dagen geleden opgenomen. Ze zegt onder meer dat ,,in het licht van geloof, hoop en liefde mensen tot elkaar worden gebracht en nieuwe bezieling vinden''. De koningin bedankt ook voor het medeleven dat de familie dit jaar heeft mogen ontvangen.

Beatrix spreekt ook haar vertrouwen in in Europa. De EU heeft welvaart gebracht. ,,Toch is er meer dan geld alleen. Bovenal biedt Europa ons vrede'', aldus de vorstin. Ze roept op tot verbintenis. "Kerstmis is een feest van mensen met een goede wil."

Ontdekking

Anne Jan Roeleveld deed zijn ontdekking door op de website van het Koninklijk Huis de laatste video te bekijken. In het internetadres paste hij vervolgens de datum en het volgnummer aan en kon de video downloaden. Omdat hij de koningin over vertrouwen hoorde praten, begreep Roeleveld dat het om de nieuwe kerstrede ging. Het thema vertrouwen was al door de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Nederland 1 en 2 en Radio 1 zenden de kersttoespraak van de koningin dinsdag, eerste kerstdag, om 13.00 uur tegelijkertijd uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen