ANP13 jun '12 22:48Aangepast op 13 jun '12 23:04

Oranje afhankelijk van Duitsers en ruime zege

CHARKOV (ANP) - Het Nederlands elftal heeft zijn lot op het EK niet meer in eigen hand. Oranje kan de kwartfinales alleen bereiken als Duitsland zondag tijdens de laatste groepsronde Denemarken verslaat en het zelf met minimaal twee doelpunten verschil wint van Portugal.

De 'Mannschaft' is door de zege (2-1) woensdag op Oranje met 6 punten al zo goed als zeker van een plek bij de laatste acht. Portugal en Denemarken hebben beide 3 punten, Oranje staat puntloos laatste. Als twee of meer teams op een gelijk puntentotaal eindigen, kijkt de UEFA eerst naar de onderlinge resultaten tussen de betreffende teams. Is ook dat gelijk, dan telt eerst het doelsaldo in de betreffende duels en daarna het aantal gemaakte doelpunten in die wedstrijden.

Mocht Oranje winnen van Portugal en de Denen verliezen van Duitsland, dan eindigen drie teams op 3 punten. In dat geval wordt het rekenen met de doelpunten in de duels tussen de betreffende teams. Nederland staat momenteel op -1, Denemarken op 0 en Portugal op +1.

Duitsland, dat als enige twee keer won, heeft aan 1 punt in het slotduel met de Denen voldoende. Zelfs bij een nederlaag heeft het elftal van Joachim Löw nog de nodige opties over. Portugal, dat het eerste duel verloor van Duitsland, won woensdag van Denemarken (3-2).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen