ANP2 nov '12 08:47Aangepast op 2 nov '12 11:08

'Nieuwe poging Ebay in China'

ANP
ANP

SAN FRANCISCO (AFN) - De Amerikaanse internethandelaar Ebay gaat een nieuwe poging doen om marktaandeel te verwerven in China. Het concern wil zich samen met de lokale internethandelaar xiu.com richten op de import van duurdere westerse merken tegen lage prijzen. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag.

In 2002 deed Ebay al een poging om de Chinese markt te veroveren, maar werd toen al binnen een jaar afgetroefd door de lokale concurrent Taobao.com, onderdeel van de internetgigant Alibaba. Taobao heeft inmiddels meer dan 75 procent van de Chinese markt voor internetaankopen in handen, aldus onderzoeksbureau Forrester.

Door de samenwerking met xiu.com is Ebay volgens onderzoekers in een betere positie om de Chinese markt te betreden, omdat deze zeer complex is. De Chinese partner gaat volgens de krant onder meer de betalingen met lokale banken en de klantenservice afhandelen.

Ebay is inmiddels niet meer alleen een internetveilingbedrijf, zoals bij de start. Het heeft de banden met Amerikaanse detailhandelsketens steeds verder aangetrokken en heeft een flinke voorraad opgebouwd met spullen van het vorige seizoen van merken als Macy's en Calvin Klein. Veel bekende Amerikaanse merken winnen aan populariteit in China.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen