ANP21 aug '12 15:02

'Wall Street begint met winst'

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met winst beginnen, in navolging van het koersherstel in Europa. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken blijft de markten ondersteunen.

Het aandeel Facebook zal mogelijk reageren op het bericht dat Peter Thiel, een van de vroegste investeerders in Facebook, het grootste deel van zijn aandelen in de netwerksite heeft verkocht. Thiel, die in het bestuur van Facebook zit, verkocht eind vorige week circa 20 miljoen aandelen Facebook. Hij bezit nog 5,6 miljoen aandelen van het bedrijf.

Best Buy zakt 9 procent in de voorbeurshandel. De Amerikaanse elektronicaketen zag de winst in het afgelopen kwartaal sterker afnemen dan verwacht. De omzet van winkels die langer dan 14 maanden open zijn, daalde opnieuw. Het is de achtste omzetafname in de afgelopen 9 kwartalen. Best Buy liet tevens zijn winstverwachting voor het gehele jaar los.

Notulen Federal Reserve

Op macro-economisch vlak staan er dinsdag geen belangrijke publicaties op het programma. Beleggers kijken vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die woensdag worden vrijgegeven. Mogelijk dat daarin aanwijzingen zijn te vinden over eventuele nieuwe steunmaatregelen die de centrale bank wil gaan nemen.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Maandag sloten de effectenbeurzen in New York vrijwel onveranderd. Beleggers keken vooral uit naar gebeurtenissen later deze week. De Dow-Jonesindex eindigde een fractie lager op 13.271,64 punten.

Gerelateerde artikelen