ANP28 nov '12 15:27

Directeur: oplossing voor Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE (ANP) - Op zijn vroegst in juni volgend jaar moet Rijksmuseum Twenthe in Enschede de deuren sluiten als gevolg van de cultuurbezuinigingen, die op 1 januari ingaan. Directeur Arnoud Odding is er echter van overtuigd dat er voor die tijd een oplossing komt, zei hij woensdag.

Odding kan zich niet voorstellen dat minister Jet Bussemaker (Cultuur) en de Tweede Kamer geen oplossing vinden. ,,Het gaat maar om een paar ton die gevonden moeten worden om zo'n belangrijke voorziening voor het oosten van het land te behouden.''

Het Rijksmuseum Twenthe raakt op 1 januari de helft van de exploitatiesubsidie kwijt. Bij een reorganisatie zijn al 13 personeelsleden ontslagen. Het museum verwacht nu steun om ambitieuze plannen voor tentoonstellingen, vernieuwend beleid en experimentele projecten overeind te houden.

Miljoenen

De afgelopen jaren is voor miljoenen geïnvesteerd in het museum. Het zou volgens Odding te zuur zijn als het museum moet sluiten op het moment dat daar de vruchten van kunnen worden geplukt.

Rijksmuseum Twenthe heeft 36 zalen. Het museum heeft onder andere een bijzondere themaverzameling wildschilderijen, waarvoor in de Verenigde Staten veel belangstelling bestaat.

Gerelateerde artikelen