ANP4 sep '12 13:11

Omzetdaling Royal HaskoningDHV

AMERSFOORT (AFN) - Ingenieurs- en adviesbedrijf Royal HaskoningDHV heeft in het eerste halfjaar de omzet zien dalen, terwijl de nettowinst een stijging liet zien. Dat maakte het fusiebedrijf dinsdag bekend. Royal HaskoningDHV verwacht dat de economisch zware tijden in alle regio's en markten voorlopig zullen aanhouden.

De omzet over de eerste 6 maanden daalde met 10 procent tot 362 miljoen euro als gevolg van moeilijke marktomstandigheden en herstructureringen, aldus Royal HaskoningDHV. De nettowinst ging met 9 procent omhoog tot 7,2 miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 13,9 miljoen euro, 1 procent lager dan het gezamenlijke resultaat van beide bedrijven in dezelfde periode in 2011.

De onderneming spreekt van een moeizame overheidsmarkt in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De prijzen staan daar onder druk. Ook in Azië bleef het resultaat achter. In Afrika was wel sprake van een goed resultaat.

Royal HaskoningDHV denkt dat het economisch zware weer voorlopig aan zal houden en zegt de bedrijfsvoering zo nodig aan te passen. De onderneming wil zich op korte termijn richten op de ,,kansen die ontstaan zijn door de fusie'' en op groeikansen buiten Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen