ANP2 mei '12 14:34

Presidentskandidaat Egypte staakt campagne

EPA
EPA

CAIRO (ANP) - De gematigde Egyptische presidentskandidaat Abdel Moneim Abol Fotouh onderbreekt zijn campagne wegens het gewelddadig optreden van het leger tegen demonstranten. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.

Abol Fotouh staakt zijn campagne voor 2 dagen om stil te staan bij de slachtoffers van het geweld, meldde de website van de Moslimbroederschap. Ook Mohamed Mursi, presidentskandidaat namens de Moslimbroederschap, liet in een verklaring weten zijn campagne 2 dagen te staken.

De rellen bij het Egyptische ministerie van Defensie in Caïro hebben zeker 20 mensen het leven gekost, meldde een arts in een veldhospitaal. Meer dan 160 mensen raakten gewond. Volgens een bron in het leger was dat van plan militairen in te zetten om een einde aan de schermutselingen te maken. De onrust blijft echter beperkt tot Caïro en is volgens waarnemers op te kleine schaal om de landelijke verkiezingen te verstoren.

Veel Egyptenaren zijn bang dat de huidige militaire machthebbers ook na de verkiezingen een manier vinden om een flinke vinger in de pap te houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen