ANP8 mei '12 09:43

Levensmiddelen in ruil voor kaarten Bloemen

ANP Kippa
ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - Naar een show van Karin Bloemen zonder er geld voor te betalen? Het kan op 2 juni in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Theaterbezoekers kunnen die voorstelling bijwonen in ruil voor vijf levensmiddelen. De producten worden gebruikt in voedselpakketten van de Voedselbank.

De entreekaarten zijn vanaf dinsdag telefonisch en aan de kassa te reserveren. Ze moeten op de avond zelf in het theater worden betaald met de levensmiddelen, die de bezoekers kunnen kiezen uit een lijst die is samengesteld door de Voedselbank.

Bloemen over de actie: ,,Mijn voorstelling gaat erover dat ik mensen even de dagelijkse crisisbeslommeringen wil laten vergeten. Helaas is dat niet voor iedereen zo makkelijk. Wij hopen door deze actie mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, te helpen door de levensmiddelen in te zamelen. Aan de andere kant hopen we mensen die niet vermogend genoeg zijn om een theaterkaartje te betalen, naar het theater te halen.”

Wekelijks eten ongeveer 20.000 gezinnen, ofwel ruim 50.000 mensen, in Nederland van het voedselpakket dat zij van de Voedselbank krijgen. Per jaar worden meer dan 900.000 pakketten uitgedeeld. Begin april werd bekend dat in de eerste 3 maanden van dit jaar net zo veel hulpvragen binnenkwamen als in heel 2011.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen