ANP13 aug '12 14:22Aangepast op 13 aug '12 15:21

BP verkoopt raffinaderij aan Tesoro

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - De Britse oliegigant BP verkoopt zijn raffinaderij en bijbehorende logistieke en verkoopactiviteiten in Carson, Californië aan zijn Amerikaanse branchegenoot Tesoro. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De overnameprijs bedraagt circa 1,2 miljard dollar (972 miljoen euro). Daarnaast betaalt Tesoro de waarde van de voorraden op het moment dat de transactie gesloten wordt. Tegen de huidige prijzen beloopt die waarde 1,3 miljard dollar. De verkoop wordt naar verwachting uiterlijk medio volgend jaar afgerond.

BP heeft plannen aangekondigd om voor 38 miljard dollar aan bezittingen te verkopen voor het einde van 2013 om de schade te kunnen vergoeden door de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Tot dusver heeft BP overeenstemming bereikt over de verkoop van ruim 26 miljard dollar aan bezittingen.

In februari vorig jaar kondigde BP aan twee grote raffinaderijen in de Verenigde Staten in de verkoop te doen, waaronder die in Carson. Het concern wil ook zijn faciliteit in Texas City verkopen. Bij een explosie bij die raffinaderij in 2005 kwamen 15 mensen om het leven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen