ANP26 apr '12 07:54

Omzetdaling voor Qurius

ZALTBOMMEL (AFN) - Automatiseerder Qurius heeft in het eerste kwartaal van 2012 de omzet met ruim 2 miljoen zien dalen tot 18,2 miljoen euro. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Hoewel het kostenniveau eveneens naar beneden ging, kwam het bedrijfsresultaat uit op een verlies van een half miljoen. Onder de streep bedroeg het verlies 638.000 euro. In dezelfde periode vorig jaar schreef het bedrijf zwarte cijfers.

Qurius meldt dat vertraging van enkele grote projecten de belangrijkste oorzaak is van het negatieve resultaat. ,,Op het gebied van processen, markten en marketing is de uitgangspositie in een bevredigend tempo verbeterd''.

Extra personeel

Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden ook extra personeel aangenomen dat externe specialisten kan vervangen. Daardoor zullen in de rest van het jaar hogere marges op de omzet mogelijk zijn, aldus Qurius.

De herstructurering bij het bedrijf lijkt afgelopen te zijn. Qurius boekte afgelopen kwartaal geen kosten meer voor de herstructurering. Het totale kostenniveau daalde met 2,2 miljoen tot 18,6 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen