ANP19 dec '12 16:20

Zware blessure snowboardster Cheryl Maas

DEN HAAG (ANP) - Voor freestyle snowboardster Cheryl Maas is het wedstrijdseizoen al voorbij. Maas heeft vorige week tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten door een val een zware blessure aan haar rechterknie opgelopen. Ze wordt donderdag geopereerd. Voor haar revalidatie staat een periode van 6 tot 8 maanden, meldde de Nederlands Ski Vereniging woensdag.

De 28-jarige Maas richtte zich dit seizoen op de WK in Stoneham en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Sotjsi. De skibond beschouwt haar als een medaillekandidate op de slopestyle, de discipline die in Sotsji voor het eerst op het olympisch programma staat.

,,Dit is een grote teleurstelling voor Cheryl, maar haar kansen voor Sotsji zijn gelukkig nog niet helemaal verkeken'', zegt technisch directeur Wopke de Vegt. ,,We zullen er alles doen haar herstel zo goed en professioneel mogelijk te laten verlopen, zodat ze volgend jaar alsnog kan proberen olympische kwalificatie af te dwingen.''

Maas was op de Spelen van 2006 actief op het onderdeel halfpipe. Na Turijn ging ze verder in het commerciële circuit met films en fotoshoots. Toen vorig jaar bekend werd dat haar specialiteit de olympische status kreeg, klopte ze weer aan de bij de skibond. Ze won vorige maand in Landgraaf de eerste Europacupwedstrijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen