ANP9 aug '12 08:12

Nikkei zet winstreeks voort

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is donderdag voor de vierde dag op rij hoger gesloten. De hoop op meer monetaire versoepelingsmaatregelen in China, de grootste exportmarkt van Japan, bleef intact na bekendmaking van een afnemende Chinese inflatie.

De Nikkei eindigde 1,1 procent hoger op 8978,60 punten. Eerder op de dag klom de Japanse beurs voor het eerst sinds 5 weken even tot boven het psychologisch belangrijke niveau van 9000 punten.

De Japanse centrale bank liet donderdag zijn monetaire beleid ongewijzigd. De vooruitblik van de Bank of Japan op de ontwikkeling van de export en de productie van de Japanse industrie was wel wat somberder dan een maand eerder. Volgens de bank neemt het herstel van de Japanse export af en is de groei van de industriële productie zwak. Aan het bedrijvenfront zakte camerafabrikant Nikon ruim 8 procent na een verlaging van de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook overwegend winsten zien. In Hongkong won de Hang Seng-index 0,9 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de inflatie in China vorige maand is gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen tweeënhalf jaar. De dalende inflatie geeft China meer ruimte om de economische groei te stimuleren. In Seoul klom de Kospi 2 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef onveranderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen