ANP4 sep '12 19:19Aangepast op 4 sep '12 20:34

Vrijdag landelijke staking bij Lufthansa

EPA
EPA

FRANKFURT (AFN) - Het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa legt vrijdag in heel Duitsland voor 24 uur het werk neer. Dat heeft hun vakbond UFO dinsdag bekendgemaakt. Eerdere acties in de afgelopen dagen waren beperkter van duur en omvang.

De bond, die twee derde van de ongeveer 18.000 stewards en stewardessen van Lufthansa vertegenwoordigt, strijdt al meer dan een jaar voor een betere cao. De luchtvaartmaatschappij vindt de geëiste 5 procent loonsverhoging te gortig in een tijd waarin de kosten juist omlaag moeten.

Afgelopen vrijdag en dinsdag werd er gestaakt. Het cabinepersoneel legde in achtereenvolgens Frankfurt, München en Berlijn tijdelijk het werk neer. Honderden vluchten konden niet doorgaan en tienduizenden reizigers strandden op de genoemde luchthavens.

UFO-voorzitter Nicoley Baublies riep Lufthansa dinsdag op in te stemmen met bemiddeling. Daarmee zou een einde kunnen komen aan de acties. Het bedrijf wees dat voorstel echter van de hand. Lufthansa vindt dat het laatste bod dat het onlangs op tafel heeft gelegd voldoende aanleiding geeft voor de vakbond om weer aan te schuiven aan de onderhandelingstafel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen