ANP28 nov '12 11:33

Neuroloog verdacht van 21 strafbare feiten

ALMELO (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Almelo verdenkt neuroloog Ernst Jansen Steur van 21 strafbare feiten. Door zijn toedoen heeft een vrouw zelfmoord gepleegd. Twee anderen vrouwen en zes mannen heeft hij in ,,hulpeloze toestand'' gebracht en hen daardoor ,,zwaar lichamelijk en psychisch leed'' aangedaan. Hij liet de patiënten ook jarenlang onnodig zware medicijnen slikken.

Daarnaast heeft de specialist vele malen valse recepten uitgeschreven, receptenblokken gestolen van een collega en daarmee zichzelf valselijk van verdovende middelen voorzien. Ook verduisterde de arts 88.000 euro uit de kas van een stichting die wetenschappelijk onderzoek doet naar neurologische aandoeningen. Jansen Steur was zelf 5 jaar lang voorzitter van die stichting uit Hengelo (O.).

Dat is woensdagmorgen door officier van justitie M. van Eykelen gezegd in de rechtbank in Almelo. Justitie heeft voor de strafzaak negen zaken geselecteerd uit ruim honderd klachten over de neuroloog, die tot eind 2003 werkte bij Medisch Spectrum Twente.

Gerelateerde artikelen