ANP29 dec '12 13:27

PVV: Griekse minister moet vervolgd worden

DEN HAAG (ANP) - De PVV wil dat de Griekse oud-minister van Financiën die mogelijk familieleden liet schrappen van een lijst met belastingfraudeurs, wordt vervolgd. En minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) moet daar voor zorgen, aldus de PVV.

Dat blijkt uit Kamervragen van Geert Wilders en Tony van Dijck aan Dijsselbloem. Vrijdag werd bekend dat er een parlementair onderzoek komt naar oud-minister van Financiën George Papaconstantinou. Aanklagers ontdekten dat de namen van zijn familieleden van een lijst met mogelijke belastingfraudeurs waren geschrapt, toen Papaconstantinou minister was.

De PVV wil van Dijsselbloem ook weten hoe het zit met de moeder van ex-premier Papandreou, die volgens berichten ruim 500 miljoen euro uit het familievermogen heeft weggesluisd naar een bankrekening in Zwitserland. ,,Kunt u uitleggen waarom de Nederlandse belastingbetalers dit corrupte land met miljarden moeten steunen, terwijl de Grieken zelf weigeren belasting te betalen en hun geld wegsluizen naar het buitenland?'', vragen Wilders en Van Dijck aan Dijsselbloem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen