ANP30 aug '12 20:45

Gewonde militairen zien Soldaat van Oranje

ANP Kippa
ANP Kippa

DEN HAAG (ANP) - Ruim 500 gewond geraakte militairen en hun partners waren donderdagavond bij de musical Soldaat van Oranje op de voormalige marinevliegbasis Valkenburg. Ze zagen de voorstelling over de beroemde verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte naar Engeland en van daaruit onder meer radioapparatuur naar Nederland smokkelde.

Kapitein Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, had het initiatief genomen om de voorstelling exclusief op te laten voeren voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens hun inzet bij diverse militaire operaties. Hij was aanwezig met onder anderen prins Willem-Alexander, de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en de commandanten van de marine, de landmacht, de luchtmacht en de marechaussee.

Defensie wil met de thema's in de musical, zoals kameraadschap en steun van het thuisfront, de blijvende onderlinge band met de gewonde militairen benadrukken.

De musical Soldaat van Oranje ging in oktober 2010 in première. Sindsdien hebben bijna 700.000 mensen de voorstelling gezien. De musical draait nog tot en met januari.

Gerelateerde artikelen