ANP23 aug '12 07:41Aangepast op 23 aug '12 09:20

VUmc zet longarts op non-actief

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Het academisch ziekenhuis VUmc heeft longarts Piet Postmus op non-actief gesteld. Dat zei zijn advocaat Tijmen Noordoven donderdag. Er is formeel geen sprake van ontslag, maar volgens de advocaat hebben collega's in het ziekenhuis te horen gekregen dat Postmus niet terug zal keren op de werkvloer.

De maatregel komt na de aankondiging van de Inspectie voor de Gezondheidszorg het VUmc onder verscherpt toezicht te stellen. Aanleiding daarvoor was een ruzie tussen specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. De inspectievond dat de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid in het geding waren. Het verscherpte toezicht geldt voor maximaal een half jaar.

Postmus stapte eerder naar de raad van toezicht uit bezorgdheid over de veiligheid van patiënten. Ook meldde hij recent aan het bestuur spoedeisende patiënten door te zullen verwijzen naar een ander ziekenhuis.

Het VUmc bevestigt de maatregel, maar wil er verder niets over kwijt. Volgens Noordoven vindt het ziekenhuis de positie van Postmus onhoudbaar. ,,Daarom is hij op non-actief gezet en volgt misschien ontslag. We proberen nog wel in gesprek te raken, maar de deur naar een terugkeer lijkt behoorlijk dicht te zitten'', constateert de advocaat.

Gerelateerde artikelen